6 съставки, които да избягвате в бебешките продукти

6 съставки, които да избягвате в бебешките продукти
10 януари 2021


От адаптираното мляко до помпите за кърма и дрешите, броят на артикулите, от които се нуждаете за вашето бебе, може да бъде огромен. Всички родители се стараят добре да почистват и дезинфекцират бебешките дрешки, като за целта понякога използват много силни и дори опасни препарати. И точно както почистващите средства за дома и козметиката, в бебешките продукти също има много потенциално вредни съставки.

В днешната статия ще ви представим 6 вредни химикала в бебешките продукти, свързаните с тях рискове за здравето и как да ги избегнете, като изберете безопасни, естествени алтернативи.

Избягването на вредните химикали в продуктите, предназначение за вашето дете може да изглежда плашещо,но истината е, че трябва просто да знаете какво да търсите. Внимавайте за следните химични съединения и когато е възможно, опитайте  да използвате органични и/ или естествени бебешки продукти. 


Ето и кои са 9 от най-често срещаните вредни съставки в бебешките продукти:

  1. Белина

Най-добре е обаче да избягвате вредни химикали като белина, когато дезинфекцирате бебешки продукти. Белината може да съдържа летливи органични съединения (ЛОС) и други токсични вещества. Известно е, че причиняват проблеми с дихателната и кожната чувствителност.

 

  1. Синтетични аромати

Синтетичните аромати често се използват за добавяне на „по-хубав“ аромат. Но точните съставки, които съставляват повечето аромати, често се крият като „търговска тайна“. Това означава, че може никога да не знаете какви вредни химикали се крият в перилния препарат или кърпичките на бебето.

Препоръчваме да използвате продукти без аромат, които са специално разработени за чувствителна бебешка кожа. Ако все пак изберете ароматизиран продукт, уверете се, че той е с  естествено получен аромат, като тези, направени от естествени етерични масла.

 

  1. Парабени

Парабените са консерванти, често използвани в продуктите за грижа за бебето, за да удължат срока на годност. В проучвания за възрастни тези химикали са свързани с повишен риск от рак на гърдата и проблеми с плодовитостта. Излагането на бебето на парабени може да е свързано с проблеми на растежа през първите няколко години от живота.

 

  1. Трибутил-калай (TBT)

Химикалът Трибутил-калай (TBT) понякога се намира в памперси за еднократна употреба, калайът може да има канцерогенни ефекти, да наруши нивата на хормоните и дори да увреди имунната система на човек. Потърсете памперси без химически вещества или дори помислете за пелени от кърпа за вашето бебе.

 

  1. Формалдехид

Подобно на парабените, формалдехидът понякога се добавя към продукти като антибактериални шампоани. Въпреки това, формалдехидът е известен канцероген и тежък респираторен дразнител, който може да причини увреждане на централната нервна система.

 

  1. Сулфати

Често използвани за увеличаване на образуването на пяна в продуктите за баня, сулфатите са дразнител на кожата. Това важи особено за кърмачета, малки деца и хора с чувствителна кожа.


ЛЮБОПИТНО-  Всички изброени отгоре химикали могат да бъдат опасни не само за бебета и подрастващи, но и за възрастните. Те могат да предизвикат чувствителност и проблеми с кожата като обриви, сърбеж, парене и др., да доведат то алергии и други здравословни проблеми.

Изборът на качествена и натурална козметика, почистващи препарати и други продукти с естествени съставки, са основната стъпка към по- здравословен начин на живот.Поздрави, бъдете здрави!

13 ноември 2023
Открийте силата на кислородната белина!

Когато става въпрос за почистване на домакинството, всички искаме продукти, които са не само ефективни, но и безопасни за нашите семейства и околната среда. Ето къде е мястото на кислородната белина. Този мощен почистващ агент набира популярност през последните години и за това има основателна причина. В тази публикация в блога ще се запознаем с причините, поради които трябва да изберете кислородна белина за почистването на домакинството си.

прочети още
13 ноември 2023
Открийте почистваща сила на лимонената киселина.

Изборът да почиствате дома си с екологично чисти продукти е правилен и отговорен избор. Като домакиня вие играете ключова роля в създаването на безопасна и здравословна среда за вашето семейство. Тази статия има за цел да ви дадем ценна информация и практически съвети как да почистите дома си с лимонена киселина.

прочети още
13 ноември 2023
Сода бикарбонат-вашата тайна за искрящ дом

В тази статия ще споделим с вас как сода бикарбонат, известна още като сода за хляб се използва за множество почистващи цели в дома. Разгледайте как този продукт може да освежи дома ви и да подобри цялостното ви благосъстояние. Ще ви покажем как да включите тази натурална съставка в ежедневието си и домакинството.

прочети още
30 юни 2023
Защо кокосовият натурален препарат за пране The Blue Bear е специален

Освен че използваме страхотните естествени качества на кокосовия сапун, в натуралния прах за пране The Blue Bear успяхме да добавим няколко подобрения, които да отговарят на всичките ни високи критерии за екосъобразност, ефективност и удобство.

прочети още
30 юни 2023
Натурален, ефективен, безвреден, хипоалергенен прах за пране? Възможно е!

Като нови родители, дълго проучвахме как да перем бебешките дрешки по начин, безопасен и за детето, и за природата. Разгледахме множество начини за създаване на натурални сапуни,  проучихме ги внимателно, дори ги изпробвахме. Накрая и теорията, и практиката ни показаха кой е Кралят на сапуните.

прочети още
16 май 2023
Да пазим природата заедно!

Върнете ни старата си бутилка от перилен препарат The Blue Bear и ние ще ви я напълним с -10% отстъпка от цената на препарата. Освен това, ще ви я върнем напълнена по куриер за наша сметка! 

прочети още
11 май 2023
Кралят на сапуните

Защо кокосовият прах за пране е най-добрият? Ще ви дадем толкова много причини, че ще поискате да останете завинаги в кралския двор.

прочети още
13 юли 2021
Да сушим прането на открито

Да сушим прането на открито е най-естественото което би последвало след изпирането на дрехите. Едно чудесно допълнение на нашия прах за пране The blue bear е сушенето на дрехите на открито. А какви ползи има за дрехите от сушенето на прането на открито може да разберете, като продължите да четете.

прочети още