Кралят на сапуните

Кралят на сапуните
11 май 2023


Защо кокосовият прах за пране е най-добрият

 


Ако помните уроците по химия от училище, ще знаете, че сапун може да се направи от всякаква растителна и животинска мазнина. Нашите баби най-често използваха свинска мас, от която правеха твърди, жълтеникави калъпи домашен сапун за миене и пране. Но защо пред българската традиция ние избрахме да произвеждаме прах за пране от екзотичното кокосово масло?

 

Истината е, че кокосовият сапун е Кралят на сапуните по ред причини.

 

Изключително добро разпенване

Кокосовото масло е много богато на две наситени мастни киселини – лауринова и миристинова. Когато се осапунят, те се превръщат в перфектни детергенти със страхотни измиващи и разпенващи свойства, каквито нито една друга мазнина не може да даде. Но това далеч не е всичко, което харесваме в него.

 

Перфектно пране дори в твърда вода

Световната история помни, че моряците са предпочитали да използват кокосов сапун не само за пране, но и за почистване на палубите на корабите, защото той може да се разпенва дори в солена морска вода. Разбира се, днес не перем в океана, но в районите с варовикова вода е доста по-трудно да се постигне съвършена чистота на дрехите. Доброто разпенване на кокосовия препарат за пране в твърда вода определено постига страхотни резултати.

 

Универсално използване

Натуралният кокосов сапун може да се използва за всякакви нужди – за пране, миене на съдове, почистване на повърхности. Той е напълно безвреден, така че с него можете дори да измиете плодовете и зеленчуците, без никакъв риск за здравето на семейството си.

 

Напълно биоразградим и безвреден за природата

Кокосовият сапун се произвежда изцяло от натурални съставки, което го прави напълно биоразградим. Той не замърсява по никакъв начин околната среда. Може да се използва без проблем и в домове със септична яма. Това е нашият начин да се погрижим не само за любимите си хора, но и за нашия дом – Земята.

 

Без неприятен аромат и цвят

Ако сте виждали истински домашен сапун, ще знаете, че той има мръсножълт цвят и особен аромат, който не всеки харесва. Кокосовият прах за пране обаче има приятно, деликатно, естествено ухание и хубав бял цвят. Наистина е приятно да се използва.

 

 

Защо кокосовият натурален препарат за пране The Blue Bear е специален

 

Освен че използваме страхотните естествени качества на кокосовия сапун, в натуралния прах за пране The Blue Bear успяхме да добавим няколко подобрения, които да отговарят на всичките ни високи критерии за екосъобразност, ефективност и удобство.

 

Създаваме го без изкуствени химикали

В нашите препарати за пране няма никакви изкуствени химически добавки – оцветители, консерванти, пенители, аромати, ГМО. Няма ензими или алергени. В препарата за пране може да има добавени само естествен натриев хлорид и лимонена киселина. Когато ароматизираме продуктите, добавяме единствено натурални аромати – например от алое. И не тестваме продуктите върху животни.

 

Грижим се да е хипоалергичен и безвреден

Благодарение на своите натурални съставки, препаратите за пране The Blue Bear не дразнят по никакъв начин кожата. Те са напълно подходящи за хора с алергии и чувствителна кожа, както и за новородени бебчета.

 

Добавяме още една натурална сила за изпиране…

Накрая се погрижихме да направим натуралните препарати за пране The Blue Bear още по-добри. Обогатихме ги с над 30% активен кислород, който прави изпирането на дрехите и заличаването на петната още по-лесно и качествено.

 

И накрая…

 

След толкова проучвания, опити и усилия, днес сме напълно сигурни, че сме открили и разработили възможно най-добрата съвременна грижа за семейството и околната среда. Споделяме я с вас с радост и чисто сърце.

За вас остава само да поръчате The Blue Bear за вкъщи и да се насладите на живот в хармонията с природата.

13 ноември 2023
Открийте силата на кислородната белина!

Когато става въпрос за почистване на домакинството, всички искаме продукти, които са не само ефективни, но и безопасни за нашите семейства и околната среда. Ето къде е мястото на кислородната белина. Този мощен почистващ агент набира популярност през последните години и за това има основателна причина. В тази публикация в блога ще се запознаем с причините, поради които трябва да изберете кислородна белина за почистването на домакинството си.

прочети още
13 ноември 2023
Открийте почистваща сила на лимонената киселина.

Изборът да почиствате дома си с екологично чисти продукти е правилен и отговорен избор. Като домакиня вие играете ключова роля в създаването на безопасна и здравословна среда за вашето семейство. Тази статия има за цел да ви дадем ценна информация и практически съвети как да почистите дома си с лимонена киселина.

прочети още
13 ноември 2023
Сода бикарбонат-вашата тайна за искрящ дом

В тази статия ще споделим с вас как сода бикарбонат, известна още като сода за хляб се използва за множество почистващи цели в дома. Разгледайте как този продукт може да освежи дома ви и да подобри цялостното ви благосъстояние. Ще ви покажем как да включите тази натурална съставка в ежедневието си и домакинството.

прочети още
30 юни 2023
Защо кокосовият натурален препарат за пране The Blue Bear е специален

Освен че използваме страхотните естествени качества на кокосовия сапун, в натуралния прах за пране The Blue Bear успяхме да добавим няколко подобрения, които да отговарят на всичките ни високи критерии за екосъобразност, ефективност и удобство.

прочети още
30 юни 2023
Натурален, ефективен, безвреден, хипоалергенен прах за пране? Възможно е!

Като нови родители, дълго проучвахме как да перем бебешките дрешки по начин, безопасен и за детето, и за природата. Разгледахме множество начини за създаване на натурални сапуни,  проучихме ги внимателно, дори ги изпробвахме. Накрая и теорията, и практиката ни показаха кой е Кралят на сапуните.

прочети още
16 май 2023
Да пазим природата заедно!

Върнете ни старата си бутилка от перилен препарат The Blue Bear и ние ще ви я напълним с -10% отстъпка от цената на препарата. Освен това, ще ви я върнем напълнена по куриер за наша сметка! 

прочети още
13 юли 2021
Да сушим прането на открито

Да сушим прането на открито е най-естественото което би последвало след изпирането на дрехите. Едно чудесно допълнение на нашия прах за пране The blue bear е сушенето на дрехите на открито. А какви ползи има за дрехите от сушенето на прането на открито може да разберете, като продължите да четете.

прочети още
10 януари 2021
6 съставки, които да избягвате в бебешките продукти

От адаптираното мляко до помпите за кърма и дрешите, броят на артикулите, от които се нуждаете за вашето бебе, може да бъде огромен. Всички родители се стараят добре да почистват и дезинфекцират бебешките дрешки, като за целта понякога използват много силни и дори опасни препарати. И точно както почистващите средства за дома и козметиката, в бебешките продукти също има много потенциално вредни съставки. Ако ви е интересно да разберете кои са те, продължете да четете.

прочети още