• Начало /
  • Новини /
  • Натурален, ефективен, безвреден, хипоалергенен прах за пране? Възможно е!

Натурален, ефективен, безвреден, хипоалергенен прах за пране? Възможно е!

Натурален, ефективен, безвреден, хипоалергенен прах за пране? Възможно е!
30 юни 2023

Като нови родители, дълго проучвахме как да перем бебешките дрешки по начин, безопасен и за детето, и за природата. Разгледахме множество начини за създаване на натурални сапуни,  проучихме ги внимателно, дори ги изпробвахме. Накрая и теорията, и практиката ни показаха кой е Кралят на сапуните. Това са осапунени по естествен начин кокосови ядки – точно тези, които и днес използваме в натуралния прах за пране The Blue Bear. Прочетете внимателно до края, за да разберете какви точно ползи носи кокосовият натурален препарат за пране и защо избрахме да произвеждаме и споделяме именно от него.

 

Как се прави кокосов натурален препарат за пране

 

За да създадем натурален препарат за пране, използваме чисто кокосово масло, което осапуняваме с луга. Това е стара технология, която донякъде прилича на методиката, по която нашите баби си правеха сапун от мас у дома. В нея няма пенители, оцветители, ароматизатори и други изкуствени добавки. Препаратът за пране се получава чрез естествен процес на превръщане на мазнината от кокосовото масло в сапун, който се пени изключително добре и има страхотни измиващи свойства.

Разбира се, ние сме съобразили технологията и производството така, че да получите екологично „старомоден“ продукт, който обаче може да се използва в днешното ежедневие без никакви затруднения, подобно на всички останали съвременни изпиращи средства. Ето какво точно получавате в пакета кокосов натурален прах за пране The Blue Bear.

 

Защо кокосовият прах за пране е най-добрият

Ако помните уроците по химия от училище, ще знаете, че сапун може да се направи от всякаква растителна и животинска мазнина. Нашите баби най-често използваха свинска мас, от която правеха твърди, жълтеникави калъпи домашен сапун за миене и пране. Но защо пред българската традиция ние избрахме да произвеждаме прах за пране от екзотичното кокосово масло?

Истината е, че кокосовият сапун е Кралят на сапуните по ред причини.

 

Изключително добро разпенване

Кокосовото масло е много богато на две наситени мастни киселини – лауринова и миристинова. Когато се осапунят, те се превръщат в перфектни детергенти със страхотни измиващи и разпенващи свойства, каквито нито една друга мазнина не може да даде. Но това далеч не е всичко, което харесваме в него.

Перфектно пране дори в твърда вода

Световната история помни, че моряците са предпочитали да използват кокосов сапун не само за пране, но и за почистване на палубите на корабите, защото той може да се разпенва дори в солена морска вода. Разбира се, днес не перем в океана, но в районите с варовикова вода е доста по-трудно да се постигне съвършена чистота на дрехите. Доброто разпенване на кокосовия препарат за пране в твърда вода определено постига страхотни резултати.

 

Универсално използване

Натуралният кокосов сапун може да се използва за всякакви нужди – за пране, миене на съдове, почистване на повърхности. Той е напълно безвреден, така че с него можете дори да измиете плодовете и зеленчуците, без никакъв риск за здравето на семейството си.

Разбира се, ние го превръщаме в специализиран препарат за пране. Но дори в този си вид той остава напълно безвреден.

 

Напълно биоразградим и безвреден за природата

Кокосовият сапун се произвежда изцяло от натурални съставки, което го прави напълно биоразградим. Той не замърсява по никакъв начин околната среда. Може да се използва без проблем и в домове със септична яма. Това е нашият начин да се погрижим не само за любимите си хора, но и за нашия дом – Земята.

 

Без неприятен аромат и цвят

Ако сте виждали истински домашен сапун, ще знаете, че той има мръсножълт цвят и особен аромат, който не всеки харесва. Кокосовият прах за пране обаче има приятно, деликатно, естествено ухание и хубав бял цвят. Наистина е приятно да се използва.

 

13 ноември 2023
Открийте силата на кислородната белина!

Когато става въпрос за почистване на домакинството, всички искаме продукти, които са не само ефективни, но и безопасни за нашите семейства и околната среда. Ето къде е мястото на кислородната белина. Този мощен почистващ агент набира популярност през последните години и за това има основателна причина. В тази публикация в блога ще се запознаем с причините, поради които трябва да изберете кислородна белина за почистването на домакинството си.

прочети още
13 ноември 2023
Открийте почистваща сила на лимонената киселина.

Изборът да почиствате дома си с екологично чисти продукти е правилен и отговорен избор. Като домакиня вие играете ключова роля в създаването на безопасна и здравословна среда за вашето семейство. Тази статия има за цел да ви дадем ценна информация и практически съвети как да почистите дома си с лимонена киселина.

прочети още
13 ноември 2023
Сода бикарбонат-вашата тайна за искрящ дом

В тази статия ще споделим с вас как сода бикарбонат, известна още като сода за хляб се използва за множество почистващи цели в дома. Разгледайте как този продукт може да освежи дома ви и да подобри цялостното ви благосъстояние. Ще ви покажем как да включите тази натурална съставка в ежедневието си и домакинството.

прочети още
30 юни 2023
Защо кокосовият натурален препарат за пране The Blue Bear е специален

Освен че използваме страхотните естествени качества на кокосовия сапун, в натуралния прах за пране The Blue Bear успяхме да добавим няколко подобрения, които да отговарят на всичките ни високи критерии за екосъобразност, ефективност и удобство.

прочети още
16 май 2023
Да пазим природата заедно!

Върнете ни старата си бутилка от перилен препарат The Blue Bear и ние ще ви я напълним с -10% отстъпка от цената на препарата. Освен това, ще ви я върнем напълнена по куриер за наша сметка! 

прочети още
11 май 2023
Кралят на сапуните

Защо кокосовият прах за пране е най-добрият? Ще ви дадем толкова много причини, че ще поискате да останете завинаги в кралския двор.

прочети още
13 юли 2021
Да сушим прането на открито

Да сушим прането на открито е най-естественото което би последвало след изпирането на дрехите. Едно чудесно допълнение на нашия прах за пране The blue bear е сушенето на дрехите на открито. А какви ползи има за дрехите от сушенето на прането на открито може да разберете, като продължите да четете.

прочети още
10 януари 2021
6 съставки, които да избягвате в бебешките продукти

От адаптираното мляко до помпите за кърма и дрешите, броят на артикулите, от които се нуждаете за вашето бебе, може да бъде огромен. Всички родители се стараят добре да почистват и дезинфекцират бебешките дрешки, като за целта понякога използват много силни и дори опасни препарати. И точно както почистващите средства за дома и козметиката, в бебешките продукти също има много потенциално вредни съставки. Ако ви е интересно да разберете кои са те, продължете да четете.

прочети още